cumpatare

Umbla prin blogosfera un jurnal de femeie simpla, am sa o preiau si eu (sper ca am voie) si am sa o adopt dupa stilul meu.

Dar pana atunci …ma gandeam ca, fara sa imi dau seama, am devenit cumpatata.

Ieri ma uitam peste oferta celor de la Lidl, era saptamana greceasca si deja eram convinsa ca o sa las o suma mare de bani la casa. Cand am ajuns acolo, la fiecare produs pus in cos ma intrebam, oare chiar o sa mananc chestia asta? sau o sa stea in frigider pana expira? asa cum s a intamplat cu majoritatea produselor luate la impuls. Pana la urma am plecat de acolo cu 3 cutii de condimente, una pt souvlaki, gyros si una pt tzatziki. Ok, nici astea nu stiu daca le voi folosi prea des, dar macar astea nu expira prea repede …si erau chiar ieftine.

Una peste alta, de cand am devenit eu asa cumpatata si econoama? Am observat ca de cateva luni nu mai cumpar prostii prea multe, lucruri inutile si ma gandesc de 7 ori daca chiar vreau produsul respectiv.

Mai am mult de lucru, dar se pare ca progresez pe zi ce trece.

Vreau sa incerc sa nu mai risipesc banii aiurea, si deja la unele chestii am pus piciorul in prag, de exemplu:

– nu mai cumpar 7 geluri de dus, pt ca oricum toate`s tot draq ala, si important e sa faca acolo spuma si sa te curete de jegul de peste zi :))) Un gel de dus king size si SMALL price este mai mult decat perfect. ( aceeasi treaba si la sampoane si balsam de par – cele de la kallos au chiar un raport pret calitate ideal)

– cosmeticele – oh, inainte cumparam toate prostiile, la fiecare review vazut pe internet, hop si eu. Am aruncat cu sacul produse expirate. De cateva luni cumpar strictul necesar si nu ma mai avant la 7 mii de rujuri cu 7 mii de culori, la fel si la farduri si etc. Mai ales ca nu s deloc genul care se machiaza mult, fond de ten-rimel-tus!

– chestii de decor prin casa! – aici alta poveste, deci chestiile de decor cumparam la fiecare iesire in oras, orice prostie mica si ieftina si uite asa s a umplut casa cu prostii care aduna praf. Le am dat pe toate iar acum casa mea respira, si nici nu mai cumpar nimic! (pana ma vad la ikea, dar asta o data pe an :)) ) O casa simplista fara prea multe chicite  pare mai ingrijita si ordonata, trust me.

– mancare – ok, aici mai am de lucrat. Inca cumpar produse doar pt ca sunt amabalate dragut si mi e pofta, insa doar gust putin si sfarsesc la gunoi. Risipa de bani, si pacat de mancare! La chestia asta inca mai lucrez, dar pot spune ca sunt pe drumul cel bun.

Alte chestii nu imi mai vin in minte, momentan! :))

voi la ce ati inceput sa nu mai cumparati aiurea?

ecv

Lasă un comentariu