Sa ne simtim bine

Am intrat intr un proces de detoxifiere,  de ingrijirea corpului si de a face tot posibilul sa ma simt bine in corpul meu. Acum 2 luni am inceput cu alimentatia, nu mai mananc dupa ora 5, evit painea, prajelile si dulciurile ( clasicele metode).

Cu alimentatia sa zicem ca deja sunt intr-un ritual si ma tin de el. Insa maine imi fac abonament la sala iar impreuna cu 2 prietene, vrem sa ne tinem de treaba!

Vreau insa sa am grija si de aspectul fizic, vreau sa am mare grija la vestimentatie, sa nu mai cumpar impulsiv doar pentru ca e la reducere. Sa mentin o paleta de culori a garderobei si tot ce cumpar sa ma gandesc bine daca se poate purta alaturi de piesele vestimentare existente deja in dulapul meu.

Ma fortez ca in fiecare seara sa ma demachiez bine, sa ma masez cu ulei de argan pe fata, o data pe saptamana sa imi fac bai cu aburi, masti pentru par.

Sa merg o data pe luna sa imi tund varfurile, ba chiar sa ma tund. Am observat ca lungimea care imi sta bine si arata ingrijit si aranjat, este cel care ajunge pana la umeri, poate putin mai jos.

Sa am mereu grija de unghiile mele, niciodata sa nu ies cu oja sarita.

Si cel mai important, cred eu ….atunci cand ies din casa, mereu sa ma imbrac in ceva in care ma simt f bine, sa ma aranjez. Pentru ca atunci cand suntem imbracati in ceva in care ne simtim bine, cand suntem usor rimelate, parfumate …aranjate, parca si atitudinea noastra se schimba, nu? Nu ne temem ca o sa ne vada cineva, mergem inainte cu capul sus, pentru ca niciodata nu stii peste cine dai, in ce situatie o sa te aflii si ce se va intampla! Trebuie sa fim pregatite!

In fine, chestia asta am scriso pentru mine, mereu cand deviez de la ce am pornit, sa intru si sa citesc.

Acum citesc cartea Arta simplitatii de Dominique Loreau, inca nu am terminat-0 dar ma inspira foarte mult. E o carte foarte speciala, te invata cum sa traiesti cat mai simplu cu putinta dar in acelasi timp elegant si cu stil.

Cateva idei pe care le-am sustras din carte, despre frumusete ….

at-home-spa

Ritualul de frumusete al unei minimaliste

PIELEA, PARUL

In primul rand, pentru o piele frumoasa trebuie sa tinem cont de alimentatie, evitand tot e procesat, junk food.

In fiecare seara trebuie sa ne demachiem, cu un sapun de calitate cu glicerina sau miere, eventual un gel purificator bun.

Masajul facial cu un ulei bun, de argan, avocado sau migdale …chiar si cocos.

Bai de aer, bai faciale cu aburi – pur si simplu intr o cratita punem la fiert 200 ml apa, adaugam 2-3 picaturi de ulei aromat, sau chiar 2 pliculetele de ceai de musetel. Luam cratita de pe foc, iar apoi cu un prosop peste cap, stam deasupra aburilor, avand grija sa nu ne oparim :)))

Exfolierea fetei si a corpului, o data pe saptamana – niste malai, sau chiar zat de cafea alaturi de o picatura de ulei de argan, masline ce aveti si masand usor. Preferabil dupa sedinta de aburi.

Pentru par

De asemenea si starea parului depinde de alimentatie.

Nu trebuie sa ne spalam pe cap prea des, exceptie facand in zilele de vara.

Folosim cat mai putin sampon. Diluam samponul intr un bol cu apa, agitam pentru a face spuma si abia apoi aplicam.

La ultima clatire, o facem cu un pahar de apa unde am adaugat o lingurita de otet din vin, e bun pentru stralucire.

In timpul samponarii, ne masam f bine scalpul.

Pieptanati-va stand aplecata, si niciodata cand este parul ud. De preferabil cu un pieptan din lemn cu dinti lati.

O data pe saptamana, cate o masca de par unde punem niste ulei de cocos, avocado, sau argan chiar …niste ulei de ricin, si lasam cu un prosop umed si cald cat mai mult timp, eventual peste noapte.

8 gânduri despre “Sa ne simtim bine

  1. Si eu sunt intr-un proces in care am grija de organismul meu.
    Cred ca frumusetea parului si tenului vin cel mai mult din interior si degeaba punem o crema scumpa pe fata daca mancam numai prostii, somnul e iar foarte important pentru un ten frumos si pentru a intarzia cat de mult aparitia ridurilor.
    Zici ca nu mai mananci dupa ora 5. Nu e cam devreme? La ce ora te culci?
    Nu e bine sa stam perioade lungi flamande pentru ca la un moment dat organismul va compensa..eu mananc cam cu 3 ore inainte de culcare.
    Tot imi propun sa aplic mai des mastile pentru par dar lenea ma doboara..insa azi iar mi-am propus sa fiu mai atenta cu mine si sa ma tin de ritualul de ingrijire.

    Apreciat de 1 persoană

    • 🙂 da, trebuie sa avem un ritual de ingrijire. Ma culc destul de tarziu, insa poate am exagerat spunand ca nu mai mananc dupa 5, mananc dar ceva usor …fructe, un iaurt de baut …chestii de astea. Inca ma documentez despre o alimentatie sanatoasa si incerc sa fac alegerile corecte, nu neaparat pt a slabii cat pt sanatate. In jurul meu au murit f multi din cauza cancerului si m a cam bagat in sperieti, desi cand o vrea Domnul ne ducem dar totusi…. cred ca tine cont si de alimentatie.

      Apreciat de 1 persoană

  2. Si in jurul meu au murit multi de cancer.
    Eu sunt convinsa ca tine cont si de alimentatie.
    De aceea trebuie sa acordam importanta alimentelor dar si stilului de viata, cat de mult ne odihnim, cat de impacati sufleteste suntem.
    Daca nu ti-e foame e ok, daca ti-e foame pana te culci nu e chiar bine pentru ca senzatia de foame e un stres pentru organism si nici un stres nu e bun, ca e mental sau fizic.

    Apreciază

Lasă un comentariu