Cele 40 de zeci ale iubirii

cele-patruzeci-de-legi-ale-iubirii-top-10_1_fullsize

Am timp liber, mult prea mult timp liber, culmea chiar si la locul de munca, si cum nu vreau sa il irosesc, citesc mult. A inceput sa imi placa cititul asta, chiar nu stiu de ce, pentru ca eu si cititul eram ca baba si mitraliera. Cred ca varsta isi spune cuvantul, incep sa ma maturizez, incep sa vreau sa ma formez frumos, desi pana la varsta asta trebuia sa am deja un bagaj mare de cunostinte. Insa cred ca nu e timpul pierdut …niciodata nu e prea tarziu sa vrei sa fii un TU mai bun, mai destept, mai frumos.

Dar sa ma intorc la cartea citita zilele astea, Cele patruzeci de legi ale iubirii scrisa de Elif Shafak. Mi-a placut atat de mult cartea asta, pot sa zic ca am avut cate ceva de invatat, m a facut sa caut mult pe google despre diverse chestii din carte. L-am cautat pe celebrul Rumi, poemele lui, pe Shamz Tabrizi, despre care spre rusinea mea, abia cand am citit cartea am auzit de el, despre legatura dintre ei doi, si despre multe altele. E o carte ce merita citita.

Dar mai bine va dau copy paste prezentarii oficiale a cartii, pentru ca eu nu ma pricep deloc la rezumate, inca, vreau sa invat sa stiu sa imi exprim cuvintele, sentimentele, ideile.

Prezentare

Viata Ellei Rubinstein – o mama casnica si o sotie nefericita din suburbiile Bostonului zilelor noastre – se schimba din temelii cand, la aproape patruzeci de ani, se angajeaza la o agentie literara unde i se cere sa scrie un referat despre romanul unui autor necunoscut. Astfel descopera povestea fascinantei legaturi spirituale dintre faimosul poet persan Rumi si dervisul sufit Shams din Tabriz, astfel cunoaste forta eliberatoare a iubirii care a schimbat destinele celor doi prieteni si care il va schimba curand si pe al ei: intre Ella si Aziz Zahara, autorul romanului, incepe un schimb epistolar, apoi se infiripa o minunata poveste de dragoste. O apologie a iubirii, privita in multiplele sale ipostaze, romanul Cele patruzeci de legi ale iubiriipuncteaza cu subtilitate diferentele dintre religie si spiritualitate, dintre datorie si iubire.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s